Project

Demba Oslo 

Vi i Demba Oslo skjønte raskt at vi ville gjøre noe mer enn å kun produsere smykker i dette lille landet vest i Afrika. Den kjærligheten og varmen vi mottok allerede den første turen vi hadde til Gambia gjorde at vi ville gi noe tilbake til disse fantastiske menneskene. Dette har blitt en hjertesak for oss, derfor har vi valgt å gi 10% av hvert solgte produkt til dette prosjektet.

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
  • Snapchat Social Ikon
  • Vimeo Social Ikon

Det var spesielt en grunn som gjorde at vi valgt å plassere verkstedet vårt i byen Bakau. Bare på den korte tiden vi brukte på visningen av lokale, så flokket det seg en hel gjeng med barn som ville hilse på oss. Disse barna ble passet på av eieren av nabobutikken. Det var ikke jobben hans, men han hadde på en måte et uoffisielt ansvar for de lokale barna i gaten. Når de var ferdig på førskolen og skolen kom de direkte til gaten hvor denne mannen har sin butikk. Der satt de opp fotballbane midt i gaten, spilte på trommene hans og noen prøvde seg på å lage håndlagde smykker. Dette er små barn fra 2 til 7 år som alle bor i området rundt butikken.

1/3
"Daddy Fax"

Vi var så heldige på bli kjent med denne fantastiske mannen tidlig den første turen vår til Gambia. Navnet hans er Dembo Sillah, men han er best kjent som "Daddy Fax".  "Fax" er en tidligere trommeslager i et afrikansk tromme-band som har vært på turné rundt omkring i verden. Han snakker flere språk, bland annet svensk/norsk.  Nå har han lagt den profesjonelle tromme karrieren på hyllen og fokuserer heller på å lage trommer og håndlagde perlesmykker som han selger til turister. Dette gjør han ut fra lokalene ved siden av verkstedet vi i Demba Oslo disponerer.

Vi har utviklet et spesielt bånd med denne mannen, og vi dermed bestemt oss for å integrere han i Demba Oslo sin visjon om å gi noe tilbake. Derfor har vi valgt å spare 10% av hvert solgte produkt i nettbutikken og 5% fra smykke solgt i butikk. Disse pengene vil vi bruke til ulike prosjekter i Gambia. Ting som vi ser på som viktige og som kan gjøre hverdagen enklere for de som trenger det. Prosjektene vi har planlagt vil være rettet mot barn, kvinner og syke. Dette er mennesker vi i Demba Oslo mener kunne hatt god nytte av hjelp fra et land som Norge.

Mål

Siden Daddy Fax allerede har en jobb som den lokale dagpappaen, så ønsker vi å videreutvikle dette konseptet. Vi i Demba Oslo ønsker å samle inn penger fra salg for å åpne en skolefritidsordning hvor barna kan komme etter skoletid. Daddy Fax vil få hovedansvaret, mens vi jobber for å gjøre hans jobb til en lek med barna.

Nåværende prosjekt

Vårt første prosjekt er å samle inn en sum som går til leie av tomt og oppbyggingen av et inngjerdet område som barna kan bruke etter skolen. Det vil bestå av et bygg med tak for skygge og dager med regn, samt lekeplass (svinghuske og sandkasse) en fotballbane med mål samt andre leker vi får plass til. Det vil bli kjøpt inn tradisjonelle afrikanske instrumenter fra de lokale markedene som barna kan leke med. Vi ønsker at så mye av pengene vi samler inn skal gå til de lokale i Gambia. Vi kommer derfor til å kjøpe alt av leker, instrumenter, utstyr og arbeidskraft fra de innfødte. 

 

All info om hvordan prosjektet går kommer vi aktivt til å dele med våre følgere på Instagram og bloggen som kommer i menylinjen øverst på denne siden.

©2019 BY DEMBA OSLO.