FAQ

Info og tips

Vi i DEMBA OSLO ønsker alltid å holde kunden godt informert om produksjonen, og våre metoder for å holde ringene vedlike. Her i FAQ finner man info rundt skadeforebygging og rengjøring av smykkene vi selger. Sjekk ut ¨frequently asked questions¨ nedenfor for å få svar på spørsmål og svar du trenger.

HVORFOR MISFARGER RINGEN?

Sølv skiller seg ut fra de andre metallene ved at det vil oksidere ved kontakt med luft, det vil bli mørkere med tiden hvis det ikke blir vedlikeholdt regelmessig. Skulle sølv bli misfarget på grunn av oksidering så kan det lett fjernes ved vask med «sølvpuss» (som kan kjøpes i smykkebutikker eller vanlige dagligvarebutikker). Du kan også bruke en myk klut med vann og Zalo. Er det vanskelig og komme til i alle kriker kan du også bruke en myk tannbørste for å komme bedre til.

RINGEN HAR FÅTT MERKER OG RIPER, HVA KAN JEG GJØRE?

Sølv er et relativt mykt metall som lett kan skrapes opp. Bruk derfor alltid en bomullsklut, flanelsklut eller microfiberklut til forsiktig rengjøring av sølvsmykker. Papir, polyester ol. kan ofte inneholde trefiber som kan lage små riper i smykket. 
Vi har spesialimpregnerte pussekluter spesiallaget for sølv og gullsmykker på  våre utsalgssteder. Kom gjerne innom for en puss.

Kontakt oss hvis du har andre tanker eller spørsmål.