Hvordan vedlikeholde sølvet?

Av Carl Ulveie Lia.

Opplever du mørke flekker på ringene dine eller på armbåndet? Det er fordi sølv er et metall som oksiderer ved kontakt med ulike kjemikalie som svette, såper eller krem. Dette er veldig lett å fikse hjemme med noen normale husholdningsartikler, eller med vanlig sølvpuss man får kjøpt i diverse smykkebutikker.

Bilde tatt av @squidmans
Foto av @squidmans


Sølv er et relativt mykt metall som lett kan skrapes opp. Bruk derfor alltid en bomullsklut, flanelsklut eller mikrofiberklut til forsiktig rengjøring av sølvsmykker. Papir, polyester ol. kan ofte inneholde trefiber som kan lage små riper i smykket. Vi har spesialimpregnerte pussekluter spesiallaget for sølv og gullsmykker på våre utsalgssteder. Kom gjerne innom for en puss.


Her kommer noen raske tips om hvordan pusse sølv hjemme:

  1. Ved skittent sølv kommer man langt med bare vann, såpe og en tannbørste med myk børste.

  2. Det er også mulig å lage et vannbad med kokende vann, sølvfolie og litt bakepulver, men dette anbefales å bruke maske til og gjøre det i et godt ventilert rom/ute, da gassene er er greit å unngå å puste inn.Ved oksideringsflekker er det alltid lursest å bruke sølvpuss som er egnet for akuratt dette.


Ved riper, skader og generelt oppfrisking av ringen, så kan man alltid sende ringen til oss for å få den pusset og polert så den ser ut som ny igjen for 149,-
HER (Kommer snart)