Barna på Afterschool sammen med Guru

 

DEMBA AFTER SCHOOL

vipps logo

Vi i Demba Oslo skjønte raskt at vi ville gjøre noe mer enn å kun produsere smykker i dette lille landet vest i Afrika. Den kjærligheten og varmen vi mottok allerede den første turen vi hadde til Gambia, gjorde at vi ville gi noe tilbake til disse fantastiske menneskene. Dette har blitt en hjertesak for oss, og vi har derfor valgt å gi 10% av overskuddet til et veldedig prosjekt.

  • TikTok
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Det var spesielt én grunn som gjorde at vi valgt å plassere verkstedet vårt i byen Bakau. På den korte tiden vi brukte på visningen av lokalet, flokket det seg en hel gjeng med barn som ville hilse på oss. Disse barna ble passet på av eieren av nabobutikken. Det var ikke jobben hans, men han hadde på en måte et uoffisielt ansvar for de lokale barna i gaten. Når de var ferdig på førskolen og skolen, kom de direkte til gaten hvor denne mannen har sin butikk. De satte opp fotballbane midt på gaten, spilte på trommene hans og prøvde seg på å håndlage smykker. Dette er små barn fra 3 til 8 år som bor i området rundt butikken.

"Daddy Fax"

Vi var så heldige å bli kjent med denne fantastiske mannen tidlig på den første turen til Gambia. Navnet hans er Dembo Sillah, men han er best kjent som "Daddy Fax".  "Fax" er en tidligere trommeslager i et afrikansk trommeband som har vært på turné rundt omkring i verden. Han snakker flere språk, bland annet svensk/norsk.  Nå har han lagt den profesjonelle trommekarrieren på hyllen og fokuserer heller på å lage trommer og håndlagde perlesmykker han kan selge til turister. Dette gjør han ut fra lokalene ved siden av vårt verksted.

Daddy Fax står med barna fra Demba Afterschool

Vi har utviklet et spesielt bånd med denne mannen, og har dermed bestemt oss for å integrere han i Demba Oslo sin visjon om å gi noe tilbake. Derfor har vi valgt å spare 10% av overskuddet. Disse pengene vil vi bruke til ulike prosjekter som vil fokusere på å løfte nærmiljøet Gambia. Vi vil hovedsakelig arbeide for å gjøre en forskjell for barn, kvinner og syke. Vi i Demba Oslo mener at dette er mennesker som fortjener hjelp. En liten gjerning her i Norge, kan gjøre en stor forskjell i Gambia. 

Mål

Siden "Daddy Fax" allerede har en jobb som den lokale dagpappaen, ønsker vi å videreutvikle dette konseptet. Vi i Demba Oslo ønsker å samle inn penger fra salg for å åpne en skolefritidsordning der barna kan komme etter skoletid. "Daddy Fax" vil få hovedansvaret, mens vi jobber for å gjøre hans jobb til en lek med barna.

Daddy fax står med alle barna
1/3

Nåværende prosjekt

Vårt første prosjekt er å samle inn en sum som går til kjøp av tomt og oppbyggingen av et inngjerdet område barna kan bruke etter skolen. Vi ønsker at så mye av pengene vi samler inn, skal gå til de lokale i Gambia. Vi kommer derfor til å kjøpe alt av leker, instrumenter, utstyr og arbeidskraft fra de lokale utenom det som blir donert. 

 

All info om hvordan prosjektet går, kommer vi aktivt til å dele med våre følgere på Instagram.

vipps logo Innsamlingsaksjon Demba Afterschool